Revit Standards lanceert Onderwijsmodellen & Door Family Guide

Bimforce is Internationaal Stakeholder in de Revit Standards Foundation, de beheerorganisatie van de NLRS. Binnen de Stichting is Bimforce betrokken bij een aantal initiatieven voor de verdere ontwikkeling van de NLRS.

Als eerste is de lancering van de zogenaamde “Onderwijsmodellen” aangekondigd. Deze set Revit modellen, aangevuld met alle benodigde bestanden voor de uitvoering van een BIM project, is opgezet om voor onderwijsinstellingen te dienen als basis voor het lesmateriaal. De Avans+ BIM Engineer opleiding maakt als eerste gebruik van de Onderwijsmodellen als basis voor het lesmateriaal. Het team van Bimforce werkt mee aan de realisatie van de Onderwijsmodellen.

Daarnaast is de release van de Door Family Guide aangekondigd. Deze door de Expertgroep Doors ontwikkelde Family Guide moet de basisregels voor Doors verder uitwerken, analoog aan de MEP Family Guide die al langer onderdeel is van de NLRS. Bimforce werkt als lid van de expertgroep mee aan de ontwikkeling van deze standaard.

Geplaatst in News, NLRS, Onderwijs, Revit Standards.