Project ondersteuning

Voor het BIM management van een project heeft niet ieder bedrijf zijn eigen BIM manager beschikbaar. Of dit nu komt omdat u net begint met BIM, of even geen capaciteit heeft door drukte, Bimforce kan u begeleiden en ondersteunen in uw project van begin tot eind. Wij helpen u met het opstellen van de benodigde contract- en projectdocumenten, zoals een ILS (Informatie Leverings Specificatie), BIM  protocol en BIM uitvoeringsplan. Hiermee spreekt u af welke informatie wordt aangeleverd, hoe dit wordt aangeleverd en door wie. Ook begeleiden we de samenwerking met de diverse project partners en monitoren wij of de gemaakte afspraken worden nageleefd. Dit doen wij d.m.v. audits, dit zijn clash- en kwaliteitscontroles op de BIM modellen. De resultaten hiervan worden vervolgens doorgenomen met het projectteam.

Voorafgaand aan een projectbegeleiding doen wij onderzoek naar uw huidige workflow en informatie/communicatie behoefte, aanwezige bibliotheken en tooling op het gebied van BIM. Dit doen wij enerzijds om het project zo gestroomlijnd mogelijk te kunnen laten verlopen en alle afspraken zo goed mogelijk te kunnen afstemmen op uw huidige manier van werken. Anderzijds doen we dit om een idee te krijgen van of/waar er verbeteringen kunnen worden gemaakt in de efficiëntie en snelheid van uw werkwijze.

Indien nodig kan Bimforce u adviseren over een optimale (technische) invulling van uw BIM project. Door onze brede, onafhankelijke kennis van beschikbare software en tools zijn wij in staat om iedere gewenste workflow in te vullen met een juiste set tools.

Als u op zoek bent naar een implementatie van BIM binnen uw eigen organisatie kan Bimforce de BIM management project begeleiding ook aanbieden in de vorm van een Pilot, zodat u een of meerdere werknemers kunt opleiden tot uw in-huis BIM manager, eventueel in combinatie met onze trainingen. Ook kan de Pilot u een goed beeld geven van hoe een BIM implementatie werkt. Bimforce zal het project inrichten en begeleiden zoals hierboven beschreven, maar hiernaast nemen we uw eigen medewerker(s) mee in het traject zodat een volgend project door u in eigen beheer kan worden uitgevoerd.