Bimforce is opgericht in 2015 met de visie dat het BIM proces is gebaseerd op communicatie en dat er nog veel te verbeteren valt aan de manier waarop we communiceren. Communicatie vindt pas plaats als informatie en of data op de juiste manier wordt geïnterpreteerd.

De oprichters van Bimforce, Mark Wieringa & Martijn de Riet, de oorspronkelijke auteurs van de NLRS, zijn in 2010 al begonnen met standaardiseren van de werkwijze voor Revit. Door een eenduidige structuur vast te leggen voor het werken met Revit is het ook mogelijk geworden om met of via andere Open Standaarden zoals IFC te kunnen communiceren. Met onze jarenlange ervaring in het standaardiseren van BIM helpen wij bedrijven met het inrichten van hun informatie en communicatie behoefte.

Bij Bimforce geloven we dat beste manier om tijdens het BIM-proces te communiceren gebaseerd is op Open Standaarden. Dit zorgt voor toekomst bestendigheid en langdurige ondersteuning. Tot op heden is het de bouwindustrie niet gelukt op met een eenduidige oplossing te komen voor de communicatie tussen verschillenden platformen, standaarden en kritische bedrijfstoepassingen. Om deze reden ontwikkelt Bimforce haar eigen set aan software tools, custom oplossingen.De oplossingen van Bimforce zijn data gedreven, generiek en gebaseerd op Open Standaarden. Zij zijn applicatie onafhankelijk en faciliteren cross platform communicatie.

Omdat communicatie in onze ogen dus de essentie is van een goed BIM-proces ondersteunen wij, en dragen actief bij aan de verdere ontwikkeling van de NLRS, zodat DATA relevant en betrouwbaar wordt en informatie communicatie wordt.