VerteX voor leveranciers

Voor u als leverancier van bouwproducten kan VerteX op verschillende manieren van betekenis zijn.

In eerste instantie is VerteX een manier om uw productassortiment op te bouwen als 3D BIM-objecten. Dit gebeurt op een generieke data-gestuurde manier, waarbij wij al uw data over de afmetingen en eigenschappen van uw product opslaan in een 3D object definitie die door de eindgebruiker kan worden gegenereerd in elke gewenste BIM software zoals bijv. Revit of ArchiCAD, of als IFC-model.

Ten tweede is VerteX een afzetkanaal waarmee u uw BIM objecten kunt verspreiden onder uw klanten. VerteX is een web-based database met al uw product content, die voor alle gebruikers bereikbaar is via de gratis beschikbare generatoren die door Bimforce worden geleverd. Met behulp van deze generatoren kunnen niet alleen uw klanten, maar iedereen, uw producten genereren in de BIM-software waarmee zij werken. Uw product komt daarmee rechtstreeks in het BIM project terecht van uw klant, als 3D BIM object met alle bijbehorende eigenschappen, tevens komt uw product onder de aandacht van gebruikers die u nog niet kent.

Verder is VerteX een uitermate krachtige tool voor u als content eigenaar om uw content te managen en beheren. Door onze intelligente en generieke manier van opslaan van uw productdata, is het mogelijk om alle updates in uw assortiment gecentraliseerd en dus eenmalig door te voeren voor alle BIM software, talen, standaarden en LOD's waarin uw producten beschikbaar zijn gemaakt. Dit in tegenstelling tot traditionele bibliotheken waarbij uw producten altijd apart worden gemodelleerd voor elke taal, standaard, LOD en BIM software, en deze wijziging vervolgens voor elk gemodelleerd object afzonderlijk moet worden doorgevoerd. Met VerteX doet u dus aan productbeheer in plaats van bibliotheekbeheer. Omdat VerteX web-based is, kunt u vanuit al uw vestigingen vanaf elke plek ter wereld uw content beheren. Met uw eigen bedrijfsspecifieke interface kunt u VerteX benaderen om uw productdata aan te passen of uit te breiden.

Vanwege de flexibiliteit die VerteX biedt is het zeer gemakkelijk om uw interne productdatabase, excel data, front-end webpagina of ERP-pakket op VerteX aan te sluiten. Hiermee creëert u een integrale bedrijfsoplossing voor al uw BIM doelstellingen. Neemt u alstublieft contact op voor de mogelijkheden.

Op onze downloadpagina is de VerteX for Revit plug-in te vinden. Deze plug-in kan worden gebruikt door uw klanten en andere Revit gebruikers om uw producten als 3D BIM objecten in Revit te genereren. Alvorens het genereren kan de gebruiker zoeken op productnaam of filteren op bepaalde eigenschappen van uw product.

 • Multi-platform native content generatoren.
 • Meertalige object definities
 • Output in elke gewenste informatie specificatie
 • Handmatige of geautomatiseerde content updates
 • Automatisch genereren van Assemblies (bijv. luchtbehandelingskasten)
  op basis van maatwerk configuraties
 • Ondersteuning van  MEP-systems
 • Zowel generieke als leveranciers-specifieke output
 • Elk object kan worden vertaald naar elke gewenste taal, standaard of informatie specificatie
 • Geen templates of Families, dus upgrades of kopieën bijhouden is niet nodig
 • Output voor alle Revit versies van 2016 en hoger
 • Al uw content beschikbaar in 1 user interface
 • Geavanceerde zoek- en filter mogelijkheden op parameter niveau, door diverse bibliotheken

- ga terug naar de VerteX hoofdpagina