VerteX

VerteX is een online BIM content management platform. Bedrijven kunnen via VerteX hun BIM content kunnen beheren en verspreiden. Eindgebruikers kunnen via de slimme zoek- en filtermogelijkheden de content vinden die ze op dat moment nodig hebben. Vanuit VerteX kan de BIM content direct worden ingeladen in hun BIM project.

Meer weten? Kies hieronder uit een van de opties om meer te lezen over wat VerteX voor u kan betekenen:

De content op VerteX is op een slimme manier opgeslagen in een database. Hierdoor kan de content worden gedownload in elk gewenst BIM formaat, zodat het direkt gebruikt kan worden in bijvoorbeeld Revit of ArchiCAD.  Ook kunnen IFC objecten worden gegenereerd die gebruikt kunnen worden in alle software die IFC ondersteunt. Het gekozen object komt beschikbaar zonder verlies van eigenschappen en capaciteiten die de native objecten van betreffende software ook hebben, zoals bijv. de parametrische eigenschappen van een Revit object.

VerteX kan uw content beschikbaar maken voor eindgebruikers, onafhankelijk van de gebruikte BIM modelleersoftware. Hiermee verbetert VerteX de overdracht van informatie tussen leveranciers en projectteams, en tussen leden van de projectteams onderling.

VerteX biedt ongekende flexibiliteit in het uitbreiden van uw product bibliotheek. Nadat een basis product is toegevoegd aan het VerteX platform kunt u zeer eenvoudig de objecten in nieuwe talen of landen beschikbaar stellen. U kunt verschillende standaarden ondersteunen, zoals de NLRS, EMCS of Cobie. En het is zelfs mogelijk om na verloop van tijd uw content in een nieuwe software of standaard beschikbaar te maken.

Al deze varianten worden aangestuurt vanuit het centrale basisproduct. Als er dus wijzigingen zijn in de productdata, hoeft u dit maar één keer in te voeren en zal de wijziging vervolgens automatisch in alle versies van uw product beschikbaar komen.

Als eigenaar van de BIM Content heeft u verschillende mogelijkheden om uw productbibliotheek te onderhouden of uit te breiden. U kunt gebruik maken van door Bimforce aangeleverde Product Data Templates in bijvoorbeeld Excel. Maar ook kan er een automatische verbinding worden gemaakt met uw eigen systemen en software.

Modelleurs kunnen via de onderstaande link een plugin downloaden of een account aanvragen voor onze cloud-oplossingen.

Voordelen voor fabrikanten:

- Uw BIM Content is native beschikbaar in alle relevante BIM software;
- Producten zijn meertalig beschikbaar. De beschikbaarheid kan hiernaast per land of regio worden gereguleerd;
- De content kan voldoen aan alle gewenste standaarden, zoals de NLRS, EMCS, Cobie of de Basis ILS;
- Product updates kunnen handmatig worden doorgevoerd, maar ook worden geautomatiseerd;
- Door middel van maatwerk configuratoren kunnen Assemblies, zoals luchtbehandelingskasten of deursystemen worden gegenereerd;
- MEP systeem definities kunnen worden ondersteund.

Voordelen voor modelleurs:

- VerteX ondersteunt zowel generieke als leveranciers-specifieke content;
- U kunt zelfs de eigen bureaustandaard gebruiken voor generieke objecten;
- Al uw content, of die nu generiek is of geleverd wordt door een fabrikant, is in één user interface beschikbaar
- Er worden geen bestanden gebruikt. Upgraden, of het bijhouden van meerdere kopiën, is dus niet nodig.
- De fabrikant onderhoudt zelf zijn content. Wijzigingen of nieuwe producten komen automatisch beschikbaar. U hoeft hier niets voor te doen;
- Content is beschikbaar voor alle Revit versies vanaf 2016 en voor zowel IFC2x3 als IFC4.
- U beschikt op geavanceerde zoek- en filter mogelijkheden op parameter niveau, door diverse bibliotheken