Overzicht Opleidingen

Werken met de NLRS

De NLRS is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot de meest gebruikte Open Standaard voor Revit gebruikers. Dit heeft tot gevolg dat de NLRS vaak door opdrachtgevers wordt uitgevraagd, en de kans groot is dat u vroeger of later geconfronteerd wordt hiermee.

Deze cursus leer u hoe de NLRS is opgebouwd, wat de achtergrond is voor de ontwikkeling en hoe u de NLRS kunt implementeren in uw bedrijf of project. Deze cursus wordt gegeven door de oorspronkelijke auteurs van de NLRS, dus uw kennis komt direct van de bron! Na afronding bent u in staat om de implementatie van de NLRS in uw bedrijf vorm te geven en kunt u uw projecten uitvoeren op basis van deze Open Standaard.

Modelleren met Revit

De basiscursus voor het gebruik van Revit. U leert in maximaal vier dagen omgaan met Revit, de basis modelleerfuncties beheersen en hoe u een project op moet starten. Na afronding van deze cursus bent u in staat om een eenvoudig project op te zetten en uit te werken.

Opvolgend kunt u uw kennis nog verder verdiepen door ook onze vervolgtrainingen te volgen.

Revit & IFC

Deze cursus gaat in op het gebruik van de open IFC Standaard. Wat is IFC nu eigenlijk? Hoe zit het in elkaar en hoe kunt u het gebruiken in uw projecten?

De cursus behandelt uitgebreid de manier waarop IFC ingeregeld en gebruikt wordt in de NLRS.

Navisworks basiscursus

Navisworks is de Autodesk tool om BIM modellen samen te voegen, te controleren en te gebruiken voor simulaties. Natuurlijk kan Navisworks worden gebruikt voor het doen van Clash Detections en kwaliteitscontroles op model informatie. Maar Navisworks kan ook op andere terreinen worden ingezet. Zo kunnen planningen worden gekoppeld, kostencalculaties worden gemaakt, etc. Ook de bouwvolgorde kan worden gesimuleerd en er kunnen modellen worden gemaakt die opdrachtgevers de mogelijkheid geven om zonder aanvullende software door het model te lopen. Deze cursus geeft u een inzicht in de mogelijkheden van Navisworks door de basisfunctionaliteit te behandelen.

Bij veel van onze klanten wordt deze cursus gecombineerd met het opstellen van een basisbibliotheek aan modelvalidaties om u als eindgebruiker meteen effectief van start te laten gaan.

Revit Families

Families zijn voor Revit de bouwstenen voor een model. Als u niet goed uit de voeten kunt in de Family Editor loopt u vroeg of laat tegen problemen aan. Deze cursus geeft u de handvatten voor het modelleren van de meest ingewikkelde families: kozijnen. Basiskennis van Revit en de Family Editor is vereist.

Detailleren in Revit

In deze cursus leert u het beste halen uit de detailleringsmogelijkheden van Revit. Hoe kunt u slimme, parametrische details opzetten. Of zelfs details vrijwel helemaal automatisch genereren terwijl u aan het modelleren bent.

Verdieping Revit MEP

Deze cursus gaat specifiek in op de installatietechnische functies van Revit: het opzetten en instellen van een MEP model, tekenen van diverse installaties en opstellen en uitvoeren van analyses in Revit. Daarnaast wordt het maken van specifieke MEP families besproken.

Verdieping Revit Architecture

Verdere verdieping in Revit Architecture. In deze cursus leert u de meer geavanceerde functies kennen van Revit. Denk hierbij aan de functionaliteiten ten aanzien van Massing, Energy Analysis, geavanceerd gebruik van Schedules, etc. Ook wordt een begin gemaakt met de verkenning van de Family Editor.

Revit projectorganisatie

Samenwerking kan plaats vinden op verschillende niveaus: binnen een bedrijf met meerdere werknemers aan een project of samen met externe partijen. Maar hoe kunt u dit het beste doen? Wat zijn de valkuilen, waar moet u op letten?

Deze cursus geeft de antwoorden op die vragen, laat zien hoe een samenwerking efficiënt vormgegeven kan worden en hoe u met zo min mogelijk inspanning een effectieve samenwerking op kunt zetten.

Solibri basiscursus

Solibri is één van de meest gebruikte BIM Management tools. De software werkt met IFC modellen en laat de gebruiker deze modellen samenvoegen en controleren. Solibri Model Checker is in staat om geometrische Clash Detecties uit te voeren op de samengestelde modellen, maar heeft ook zeer uitgebreide mogelijkheden om kwaliteitscontroles uit te voeren op de het ontwerp (voldoet het aan de regelgeving) en de opbouw van de modellen (zijn alle parameters beschikbaar en op de juiste wijze gevuld). Ook kan Solibri worden ingezet om uittrekstaten te genereren. Deze basiscursus behandelt de basisprincipes van Solibri zodat u goed onderlegd met deze software aan de slag kunt.

Bij veel van onze klanten wordt deze cursus gecombineerd met het opstellen van een basisbibliotheek aan modelvalidaties om u als eindgebruiker meteen effectief van start te laten gaan.

BIM Engineer (HBO+)

Bent u op zoek naar een volledige opleiding naar BIM Engineer? Dan raden wij u aan om gebruik te maken van de BIM Engineer opleiding van Avans+. Deze opleiding, waar Bimforce al vanaf de ontwikkelfase bij betrokken is en ook deels door onze docenten wordt verzorgd, geeft u een volledig pakket aan vaardigheden om BIM effectief toe te passen in ieder project.

Kijk voor meer informatie hier: http://tinyurl.com/ybuaahm3

Fields marked with * are required