2.2.2.1 Manual (dutch)

You are here:
< Back

Versie 1.1.10

Installatie procedure

Deze versie heeft een one-click installer. De installer kan worden gedownload van onze downloadpagina.
De installer zal de software installeren in de folder C:\Program Files\Bimforce. Het Revit Addin manifest bestand zal hier worden geplaats: C:\ProgramData\Autodesk\Revit\Addins\2016.

Hoe gebruik je VerteX?

Nadat de tool is geïnstalleerd komt er een extra ribbon voor Bimforce te voorschijn. In deze ribbon is de VerteX plugin opgenomen. Je kunt de plugin openen door naar de Ribbon te gaan en de knop “VerteX BIM Content generator” aan te klikken.

Zo ziet het startscherm van ‘Vertex for Revit’ er uit:

startscherm van 'Vertex for Revit'

Praat met ons

Je kunt ons op meerdere manieren laten weten wat je van het product VerteX vindt. Om te beginnen kun je via de contactpagina alle gegevens vinden die je nodig hebt om te bellen, mailen, of tweeten met ons. Ook vindt je hier onze vestigingsadressen, dus langskomen voor een goede kop koffie kan ook altijd. Er is ook een support ticketing systeem die je via de “support” knop in de User Interface kunt vinden.

Tot slot kun je via de Knowledge Base de nodige documentatie vinden, waaronder deze handleiding.

Product genereren

Als de plugin gestart is kun je direct een object selecteren en genereren. Alles wat er hoeft te gebeuren is een product selecteren en op “Generate Object” drukken. Als hierop wordt geklikt zal het object in Revit worden aangemaakt met de data zoals in de product database aanwezig. Als u één product hebt geselecteerd, dan zal dit na aanmaken in Revit direct klaar zijn om te gebruiken (met andere woorden: het hangt dan aan uw muis en u kunt direct het object plaatsen). Als u meerdere producten gaat genereren worden enkel de objecten in Revit aangemaakt, maar zal er geen worden geselecteerd om te plaatsen.

Eigenschappen van producten

Om alle producteigenschappen te zien, selecteer een enkel product en klik op “Properties”. Onthoudt dat dit maar werkt voor 1 product tegelijkertijd. Als u meerdere producten hebt geselecteerd worden alleen de eigenschappen van het laatst geselecteerde product getoond.

Filteren

Een belangrijke eigenschap van VerteX is de mogelijkheid om producten te zoeken gebaseerd op waarden van eigenschappen. Hiermee heeft de gebruiker de mogelijkheid zeer snel het juiste product te vinden in een grote set verschillende producten. Hierbij kunnen ook producten van verschillende fabrikanten met elkaar worden vergeleken. Filterparameters komen beschikbaar zodra een Manufacturer (fabrikant) of Object Type (soort product) worden gekozen.

Zoeken en filteren kan gebeuren met iedere parameter die is aangemerkt als “zoekparameter”. Zoekparameters zijn parameters die voldoen aan (één van) de volgende voorwaarden:

1. Ze zijn in één of meerdere van de ondersteunde Open Standaarden, zoals IFC of NLRS, gedefinieerd.
  2. Ze zijn door meerdere van de beschikbare fabrikanten bestempeld als belangrijke zoekcriteria.

De bovenstaande voorwaarden zorgen ervoor dat Open Standaarden maximaal worden ondersteund. Maar, buiten dat, worden fabrikanten en eindgebruikers verleidt na te denken over welke parameters belangrijk zijn in het modelleerproces. Als een fabrikant productdefinities toevoegt die geen data bevatten die gemapt kan worden aan de zoekparameters zullen de producten ook minder snel gevonden worden.

Er kan maximaal met 5 filters tegelijk worden gezocht. Er kan worden gezocht op een exacte overeenkomst van de waarde, maar ook op zogenaamde “logische functies” zoals groter dan, kleiner dan, enzovoorts.

Geplaatst in 2.2.2 VerteX for Revit.